teteman

Maher Zain nyanyikan lagu InyaAllah versi Bahasa Melayu !


Salam, korang mesti kenal siapa Maher Zain kan?..
sape tak kenal?.. boleh pegi terjun katil skarang!!!.. hahaha..
beliau sorang penyanyi lagu dakwah yang sangat popular sekarang nih,
dan baru sahaja buat konsert dekat Malaysia..
tak silap aku kat UIA.. tapi tak pasti lah.. sebab aku takpat pergi tengok. T.T


salah satu lagu hit beliau yang kerap dimainkan kat radio baru-baru ni
adalah lagu InsyaAllah.. dan lagu tu dah dialihkan bahasanya ke Bahasa Melayu..
Malah Maher Zain sendiri yang nyanyikan lagu tu dalam Bahasa Melayu!!


kalu korg tak pecaya... dengar sendiri..





walaupun bukan menyanyi dengan bahasa ibunda dia, tapi suara die tetap merdu..
lunak je masuk telinga.. pasang byk2 kali boleh sejuk aty.. cewah.. hm.. ntuk yang rase2 nak buat cover tu.. nah along bagi lirik bahasa melayu skali.. so xpayahla korg susah2 p gugel.. =)



Lirik:

Andainya.. Kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram,bagai malam yang kelam
Tiada bantuan,tiada tujuan

Janganlah berputus asa..
Kerana Allah bersamamu..
[Chorus]
InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...
InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...

Andainya.. Kesalmu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu

Janganlah berputus asa...
Kerana Allah bersamamu...

[Chorus]
Kembalilah.. Kepada yang Esa
Yakin padaNya,panjatkanlah doa..
Oh... Ya Allah...
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar..
Jalan yang benar...Jalan yang benar..
Jalan yang benar...

[Chorus]x5
----------------------------------------
­For Fun~ (n_n) - by MZMfc for the world...



dikongsi daripada saudara Faizal




**psst.. ade dgr kate org tu bukan Maher Zain nyanyi.. btol ke??
ade sape2 taw x?..

15 Response to Maher Zain nyanyikan lagu InyaAllah versi Bahasa Melayu !

  1. siang tadi baru dengar gak lagu ni~ bahasa melayu..suara maher zain..hurm..tak pasti lak dia ke tak..

    Kenapa Saya Tak Minat Enchek Ben???

  2. Maher Zain @ bukan..
    suara penyanyi versi melayu ni
    tetap same best cam Maher Zain.. =)

  3. yeahhhhh
    lov it..

  4. maRShA says:

    xprnah dgr lagi dlam vrsion melayu... and xprnah plak dgr org gosip sal bkn dy yg nyanyi lagu tu... kdg2 mulut org dengki je ckp cmtu.. pape pon syukur sbb dy suke ngn MS.. arap2 trbukak la ati anak2 mude skunk :)

  5. maRShA says:
    This comment has been removed by the author.
  6. ijam @ yeap! =)

    marsha @ yang along letak tu versi melayu laa.. try la dengar.. serius same! =)

  7. maher zain the best !!
    lame da CL tgok lgu niey ..
    thanks .. follow sni :p

  8. hehehe..baru tau lirik penuhnya..=_=..thanks :-D

    KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA???

  9. nak menitik air mte... :')

  10. CUBE ALONG NYAYI.,.. SAME X MACAM MAHER ZAIN? HEHE.. BEST GAK LIRIK DIE NI. SAPE YG TRANSLATE NI.. HEHE.. NAK TRY LA NYAYI LAGU MELAYU NI..

  11. CUBE ALONG NYAYI.,.. SAME X MACAM MAHER ZAIN? HEHE.. BEST GAK LIRIK DIE NI. SAPE YG TRANSLATE NI.. HEHE.. NAK TRY LA NYAYI LAGU MELAYU NI..

  12. cik Ladies @ along baru jumpe vid ni.. tu pon kawan share =)

    Mr. Tn Sky @ sama2, salin kat blog Faizal(ade link kat atas)

    Alal Yaakub @ sedap suaranya, indah lagunya, mendalam maknanya =)

    Konco Bloggy @ along punye suare tak sesuai untuk menyanyi.. =p

  13. tapi suara dia mcm sama ;P
    ak rasa mngkin btol
    mngkin juga tidak xD

    ad lah juga pelat2 skit dlm nyanyian der kan?

  14. yep,

    aku tak kesah dah Maher ke sape ke yg nyanyi..

    janji sedap.. hahah =)

  15. a'ah..lebih kurang same..suara sedap~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...