teteman

Btol ke lelaki camni sebenarnye? balas entri cik Yana




Salam.. itu hari along ade baca entry dalam blog cik Yana yg bertajuk
Betol ke lelaki camni sebenarnye?.. dan along trase nak reply plak kan..
nak letak kat komen kang berjele2 jadinye.. so, buat entri trus jela alang2.. heheh..


Kat bawah ni antara ciri2 lelaki yang cik Yana highlightkan kat dalam entry dia..
along tak dapat nak kopipes penerangan ke-takpuasati-an cik yana kat ciri2 tersebut.. 
so, kalau korg nak tau ape die cakap tulis, korg jengah lah sini ye.. 
along tulis respon trus k.. =)




1) Terlalu mementingkan kawan-kawan


hadeyh.. duhai gadis2 disana.. kami si lelaki nih bukan nak lebihkan kawan2..
tapi dah memang kebiasaan kami hangout selalu sama2.. 
kadang2 memang ada urusan yg perlukan perhatian kami sebagai sahabat..
sbb tu la kami terpakse uruskan kawan2 dulu..


siapa nak kawan yg lupa kawan bile dah kapel??
takde kan?.. hepi ke kapel tapi takde org nak kawan ngn kite??.. tak kan?.. 
so, kene la korban sket..
lagipun kalau asyik dating jer sampai takde mase dgn member sendiri 
nanti kene cop queen control plak kan..padahal blom kawen lagi..=p 


tentang cerita dengan kawan2 tu pulak.. 


kawan2 dah kenal kita lama.. kita pon dah selesa dengan diorang.. 
kita pon dah tau pantang larang suka benci diorang..
diorang pon camtu.. kenal hati budi kita.. sbb tu la kita lagi selesa
kongsi masalah dengan diorang.. 
lagipon benda yang diceritakan pada kawan2 tak semestinya sesuai diceritakan pada sidia.. 
mcmtu gak sebaliknya.. kan?


bukan tidak percaya..kami ada ego untuk sembunyikan kelemahan kami uruskan masalah..
bagilah kami uruskan dulu sampai kami sedia kongsi..boleh?..
kami taknak bebankan org dgn masalah kami.. =)




2) Tidak menghargai


eh eh.. kenape cakap camtu?.. 
kami hargai gadis2 yang sudi kat kami makhluk tuhan yang serba kekurangan ni..
bukan kami tak endah kan., tapi dah taktau nak balas macamana.. nak bagi bunga..
cam jiwang sangat.. nak bagi adiah.. tunggu hari lahir+duit ada la.. poket pon kecik je nih..
so, yg termampu.. kami call/sms jela.. kan.. 
lagipon, kami tanak korg jadi materialistik.. sayang kat kami atas pemberian.. korg tak mcm tu kan?? =)




3) Kurang mengambil berat


alahai si adik ni.. bukan kami tak ambil berat..
kami taknak mengongkong.. sedangkan berapa ramai gadis2 wanita2 kat luar sana
merana asik kene kongkong dengan bf/suami.. nak pegi mana2 kene bagitau..
away ym skejap sebab gi berak pon nak marah2..
makan dengan kawan2 pon nak kene inform.. tak ke rimas korang nanti?..
lagipon, kami ni belum ade apa2 hak lagi nak kongkong si gadis..
isteri yang kene kongkong dengan suami takpe lagi.. sebab mmg tangungjawab suami jaga isteri..




4) Gemar 'cuci mata'


hm.. cik adik nih.. mmg tak paham laki dibuatnye..
bile ditenung lama2..dia kata "nape tengok saye mcmtu? malu la"..
pastu bile tengok tempat lain..dia kata "cuci mata lah tu.. padahal saye kat dpan dia..hukk!"..
bukan cuci mata la.. kami tengok kuceng golek2 kejar lipas kat tepi longkang tuh..
tibe2 diorang lalu interframe pandngan.. nak buat cemane..heheh.. =p




5) Panas baran


oh.. yang ni along takde.. tak kot.. so ..taktau nak cakap ape..heheh..
tapi bagi jejaka2 yang panas baran dgn teman korang tu..
henti2 kan la.. korg lom ade hak lagi.. lom kawen pon lagi..
sedangkan suami nak marah isteri pon ade caranya..Nabi pon dah ajar..
bukan menganiaya.. Islam itu indah.. =)

heheh cik Yana.. ade rase nak maki hamun tak bace respon along nih?..
jangan mara ye.. respon semata nak tunai janji..=p 






*pada cik ehem2 tuh.. thanx kat hadiah sweater tu ye!.. trase ensem jap.. ngeheheh =p

19 Response to Btol ke lelaki camni sebenarnye? balas entri cik Yana

  1. along setuju dgn kata2 hang tu,
    samalah pendapat kita

  2. along : ai laik yam "cuci mata" tu...koh koh koh "cuci mata" tengok gadis perkara biasa bagi ai...tengok je pun...bukan nak menggatal pun, kalo x...apa guna kite ada mata...adehhh~

    p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
    1. New Entry "^ kEMaLaNGaN @ HIGHWAY BESRAYA ^"
    2. New Entry "^ SeLaMaT TiNGGaL MuSTiKa ^"

  3. NaNaKyu says:

    alahai..lek2 je..laki pon nk ade mase doang gak kn..xkn nk berkepit ngan pompuan je..kte kna la saling memahami..

  4. aku paling suke ayat
    "korang belum ade hak lagi"
    utk boy n girl..
    korg paham2 kn ayat tu okey.
    sebab aku sll fikir ayat tu..
    anak org babe..
    bkn kite y bg dorg mkn
    ye dak...

  5. Dim : thnx =)

    Bro Monday : adeh..ye tak ye jgak.. heheheh.. =p

    NanaKyu : yep! .. =)

    Line putihitam : heheh.. same2 la jage batas ye.. =)

  6. hoo , rase2 yg along tlis tu bkn bg laki je . ekceli pompuan pon sama jgk cmtu . kdg2 laki tak fhm . huu
    maknanya pompuan laki sama jela kan .. hee

    oo tgk kucing golek2 ye . hehe :P

  7. japilla says:

    haha comel sangat kata kata along tu :D

  8. hahah. oooooo. macam ni rupa nya lelaki. oke2. kene paham dah pasnie. ha3!!

  9. nub says:

    lagi 1..biasa la tu laki punoi2.pukoi kan tanda sayang..wahah

  10. tomato : tu la psal.. heheh..
    kat kafe klej kitorg mg byk lipas.. btul la.. weheheh.. =p


    japilla : eh.. ye ea?.. *blushin3.. =p

    padie : sile2.. =p

    nub : pukoi manja dgn pukoi blasah tu lain kesan dan akibat dia..
    hahahah.. :D

  11. hahaha...mmg sama la jwpn semua lelaki...hehehe...


    tp ada betul jgk...so lelaki kena lah pandai adjust awek msing2...hehehe

  12. no 1: bf aku sgt3 syg kwn2 die. gile syg.
    aku sbg awek yg sempoi..nk syg kwn2 die gak la..buleh?


    no 2:bf ku memg xpndai mnghargai. aku sgbai awek yg sempoi tanak hargai die jugakla..buleh?


    no 3: bf ku memg xpndai amek berat. Aku awek yg sempoi tanak amek berat gak


    no 4: bf aku xpandai cuci mate. naseb bek..mgkin depan aku je..blakang2??
    xpe..aku xkesah..laki memg camtu. bia la die tengok..bukan die pgg

    no 5: bf aku sgt3 pns baran. Takpe..die lelaki. mane buleh lelaki jd lembik


    aku la awek yg sempoi..^^
    ape2 je asalkan beliau selese..

  13. uiyoh cik Amira Naddia mmg sempoi a ..

    no1 : tu mmg suspicious..=p

    no2 : tu mmg cam marah btol nmpak?.. =p

    no3 : tak pandai dgn tak buat.. lain tu..nguuu..

    no4 : harap2 die jage la batas2 lelaki pompuna..isk..

    no5 : tu takboleh.. panas baran tu sifatnye syaitan.. kne buat sesuatu nih.. hmm..

  14. japilla says:

    along: ahaha jgn persan..orang kata kata kataalong je tau hihi *ketawa sambil kenyit kenyit mata*

    amira nadia: awak sangat COOL + SEMPOI!!

  15. cik yuz says:

    haaa....meh bace ni.....untuk along usop

    http://cikyuz87.blogspot.com/2011/02/betol-ke-lelaki-camni-sebenarnye-balas.html

  16. sTaRLighT says:

    boleh diterima smua tu..
    huhuhuu
    klu tne mne2 laki pon jwpn msty lebey krg jew
    =D

  17. hurmm..entry balas?orait..dh jengukk..balas lah yang pedas2 cket..HAHA..

    p/s :JANGAN SOKONG ALONG!! HAHA..boikot boikot!!

  18. hohoho lelaki always disalahkan dalam hal2 sebegini ;D
    walhal kami juga manusia dan bukannya seorang lelaki mencerminkan semua lelaki2 yg ada di muka bumi ini xD

  19. japilla : ye lah... nguuu =p

    cik yuz : dah.. =)

    starlight : heheheh.. =)

    yqnq ellyana : hohoh.. mau perang la ni.. heheheh.. =p

    raji : sabo jele.. lelaki cool.. kan3?? =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...