teteman

bako membako sampai terbako


teguran diberi tanda mengingatkan
agar dibaiki segala kesilapan
andai terasa diri yang melakukan
ampun maaf saya dahulukan




em.. entry ni along tuju kan khas mengenai insiden bako membako sampai terbako kat Sahabat Blogger baru-baru nih..


semua nye mule bile ade sorg blogger ni dok spam link beliau merata2
tak ingat ape sebabnye.. smalam ade diberitahu.. tapi memang sampai admin pon jadi marah la.. siap
buat tag post lagi.. nak bagi die faham.. wlaupun agak lambat.. tapi.. akhirnye die berenti gak.. hm..


kemudian lagi sorg.. nak kate spam tak jugak la.. tapi die komen ayat same berulang2 kat merata2 post..
ada yang layan jer.. siap join skaki lagi =)
tapi dalam sronok2 tu.. ade yg rimas.. sampai naik marah.. yela.. dah banyak sangat kan..


hakikatnye..masing2 ade batasan untuk setiap perkara yang dibuat..


ada yang tak suka di perli.. dileter..
ada yg tak suka org gurau lebih2..
ada yg tak suka bila kita dok tegur itu ini..
ada yg naek marah bila org kutuk kawan die..
ade yg tak suke bile asek kene kentut jer.. 


so, same jela keadaan die..


ade jugak batas die bile melayan org dok spam..
bukan ape.. sebab tiap kali kite post komen.. notification masuk emel.. naik dalam fb..


dan yang komen bukan kite sorg je.. ramai lagi.. so, bertimbun2 la notification tu jadinye.. 


tu baru dari satu grup.. kalau die ade 2 grup?? 3 grup?? 4?? 5??..
tak ke kesian kat kawan kite tu?..


so, bile org dah tegur tu.. cube fikir sebab kite ditegur ye =)
kite taknak org benci kite.. jgn kite buat bende yg dibenci bleh?.. =) 


taknak la sebab bende ni nak gado2.. =)


so, skarg masing2 da setel.. life must go on..
blogging tetap jalan!!!.. :D



33 Response to bako membako sampai terbako

  1. Hanis MY says:

    huiyyo tabik ah kat along... betul tu u r right!

  2. blogging tetap jalan. jalan pakai ape.? hahaa!

  3. Eyka says:

    awak tak kena..boleh la ckp..:)

  4. kite bako ..bako ulong haha...:)

  5. kalo ckp pon tak dengar kita la pulak buat tindakan sendiri . mcm aku edit setting fb supaya notification dari group tak masuk email . so orang spam la berjuta pon kat group tu email aku tetap clean . banyak cara lagi selain dari MARAH kan '?

  6. kak Hanis : em.. skadar berkongsi..

    Padie : blogwalking la.. lappy ade.. blog ade link ade.. klik jer.. =)

    Eyka : em.. maaf ye..same2 la kite tegur mane yg kite sedar.. along pon banyak lagi kekurangan.. =)

    Qaseh : ulong pon boley.. =p

    hakeem : em.. =)

  7. Eyka says:

    xpyah la nsiht da..eyka da mlas dgr..org boleh tuding mcm2..manusia..T.T

  8. Tak semua orang nak terima kritikan dari kita walaupun kritikan yg membina. Mereka sangka teguran tu untuk menjatuhkan mereka. Sarah pon tak paham la. To those spammer tolong lah jaga sama hati orang lain ye . peace no war =)

  9. eyka : em.. terserahla pd eyka..

    sayrah : same2 kita bantu membantu.. =)

  10. sicKo^ says:

    biasalartuh.. macam2 cara orang untuk naikkan blog diorang, tapi diorang tak fikir pasal org lain..

  11. taktau dah nak gune ayat ape nak jaga hati 2 2 pihak.. =(

  12. Ujang9897 says:

    aku dah sampai gado2 cukup aku menyampah..hahahah

    mmg aku buat bodo jer...hehe..

    baik kita layan kepala gila jer

  13. Jangan Layan... buat mcm aku.. wat dek je.. hahahaha :P buat satu lagi akaun emial.. khas utk notifi Fb je.. dah seribu lebih dan klik semua buang!! :)

  14. ujang : hm.. takbest tol kalo ade yg gadoh ni.. =(



    Jupikar : ye tak ye jugak!.. bernas idea ko.. tapi aku dah bape byk ekaun emaii aku lupe.. satu ni je yg aku ingat.. =p

  15. adat blogging skang.....kat luar sana macam2 prangai org ne...rambut sama hitam hati lain2...(tapi skang rambut macam2 kaler ade...huhu)

  16. adat blogging skang.....kat luar sana macam2 prangai org ne...rambut sama hitam hati lain2...(tapi skang rambut macam2 kaler ade...huhu)

  17. along... jah tag along... segmen mak dara... hurm... kite bako je...

  18. eleh ujang..awek majok tanak pujok kunun..

    gue pun tak suke kene kentut!

  19. Rynie Nas @ Myung Hee :

    tau takpe..tudung same lilit.. hati lain2..=p

    TheCheJah : ahah.. sat along check.. =)

  20. Amira Naddia :

    hahahah.. amek ko ujang!!..
    dapat sejibik dari naddia nih..=p

  21. adeh banyak gak dengar gado-gado nie, tapi bukan yang makanan dari indonesia tu tau... IEB suker di kritik, sebab melalui kritikan lah kiter bleh nampak kesilapan kiter

  22. IEB : betul tu!.. bile dikritik bermakna org tu nampak kesilapan kita kan?.. so.. sama2 la kita baiki mana y perlu.. =)

  23. ala...disable notification je macam aku...hahahah...kalau tak sehari 3000 email masuk... =.=' dem

  24. din : emel noti untuk wall post je.. tapi kalau dah komen lepas kite.. masuk gak rsenye.. =.="
    *kalau tak apply kang.. taktau citer plak.. =p

  25. mmg xde notification yg masuk dari group...aku dah buat dah

  26. ala..macam la bace email dari facebook sampai 3000 tu...x larat aku nak membace

  27. ko blok sume noti ke?..

    aku tak spai aty.. kang susah nak cari post member.. nguu

  28. spam tu ape? camne nk elak terbuat spam?

  29. spam tu post iklan la kire..

    lagi2 kalau yg takde kene mgene dgn entry/wallpost/komen..
    =P

  30. sudah follow kamoo :)

  31. asal aku tak tahu ni long?..hehe

  32. ice cream says:

    hantu kak limah makan di meja..
    xpe long..kte bako je..haha

  33. nub says:

    bakor jek,bakor! hahak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...