teteman

Giveaway eqbalzack "SEDUT KASI ABES!


Salam readers semua! Harini along nekad nak join kontes nih..
Korang yang rase2 nak join pon sile2 lah ye.. =)
Hm.. mah sini along bagi intro pantun..


Sedut kasi habis” nama kontesnya
Eqbalzack yang hensem nama penganjurnya
Setelah kuperam sekian lama
Kini ku publish untuk mencuba.. =)


High Power Car Vacuum hadiah utama
Menjadi idaman para peserta
Along tak harap menang tempat pertama
Saje nak try test, kot2 rezeki tu ada..


Hehehe..

Okeh.. pantun je keje along nih..
Entry ntuk kontes tah kemane kan.. hahaha..
Nah.. jemput2 bace.. =)

--------------------------------------------------------------------------------------

Kisahnya begini.. 
Pada suatu hari... 

jengjengjengggg....


Sebuah perlumbaan yang julung-julung kali diadakan, 
kini berlangsung  di litar Sipang.

Dengan berbekalkan kereta dengan enjin berkuasa 5oo ekorkuda,

Para peserta bergerak laju mencabar batasan kemampuan manusia.



Pemandu dengan kereta hijau muncul mendahului pemandu-pemandu yang lain.

Pemandu dengan kereta ungu mengasak dari belakang tanpa belas kasihan.


Para penyokong pasukan hijau menyerang dengan pelbagai jenis dan saiz
sepanduk demi membakar semangat juang pemandu kesayangan mereka.


Manakala para penyokong pasukan Ungu bersatu tenaga dan sebulat suara 
melaungkan lagu sorakan pasukan mereka demi 
menunjukkan sokongan padu mereka kepada pasukan Ungu. 




Garisan penamat semakin hampir.


Siapakah yang bakal bergelar Juara???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
oh..itu semua metafora cuma..


situasinya sebegini..








Sebuah contest yang julung-julung kali diadakan oleh bro Eqbalzack.



Dengan berbekalkan entry bertajuk “Sedut Kasi Habis” masing-masing,

Blogger-blogger yang berminat menghantar entry mereka yang terbaik


Blogger Hijau merupakan yang pertama telah menghantar entry beliau 
kepada Eqbalzack.

Blogger Ungu melihat entry blogger Hijau dan berusaha sedaya upaya
membuat entry yang lebih baik daripada blogger Hijau.


Para follower blogger hijau kagum dan memuji-muji entry blogger Hijau.



Manakala follower blogger Ungu tidak putus-putus mendoakan 
kejayaan penyertaan blogger Ungu.



Namun entry mereka telah dihantar dan menanti untuk dinilai.

Debaran kian terasa. 


Namun..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

hakikatnya.. itu juga metafora..  :D

Sebenarnya..
*ok.. yg ni btul2.. =p







Sebuah pertandingan bertajuk "Sedut Kasi Habis" sedang berlangsung.

Para  peserta yang mempunyai kekuatan mulut terhebat bersaing sengit 
untuk memenangi hadiah utama pertandingan.

Penyokong Hijau beriya-iya menyorak untuk peserta Hijau!



Tidak membiarkan dominasi sorakan terlepas ke pasukan Hijau, 


penyokong Peserta Ungu turut menjerit-jerit menyorak untuk peserta Ungu!


Peserta Hijau menyedut dengan kelajuan maksimum dengan segala upayanya.


Peserta Ungu tidak mahu menyerah kalah! 
dia juga membalas serangan untuk menyedut kasi habis!


Namun keputusan masih belum dicapai..



Hanya mereka di kedai mee tersebut yang tahu..

Heheheh.. tu lah die cerite sebenar.. =)




okeh.. cerite dah tamat..
along tag mister nub plak! hahaha



To enter this GA , follow the rules :

1. Jadi followers eqbalzack.com
2. Buat 1 entry paling kreatif bertajuk Giveaway eqbalzack "SEDUT KASI ABES! "
3. Entry MESTI mengandungi banner di atas dan linkkan ke blog eqbalzack.com
4. Tag 1 (SATU) orang rakan blogger lain dan pastikan mereka tahu
5. Tinggalkan link anda pada entry GA di eqbalzack.com


Tarikh Tutup: 
6 Februari 2011 (Ahad) : 11.59 malam

*gambar diedit daripada komik strip yg penah along publish..
tp ta ingat entry mane..=P



28 Response to Giveaway eqbalzack "SEDUT KASI ABES!

  1. r-5 says:

    lukis sndiri ke? lawa seyh. komik pon menarik. hahaha. sedut jgan tak sedut! huhu

  2. ish.. bukan along lukis..

    ni along adit komik yang along pnah post lam label komik srip dulu.. =)

  3. nub says:

    uumaangaii kena lukih komik ka?? adeh.

    hahaha

  4. eh taklah.. along pon bukan lukis sdri.. recycle gambar komik je..
    ikut kretibiti memasing la kot.. janji siap 1 entry.. =)

  5. r-5 says:

    hahaha. wah edit? susa gak tu nak edit. orang macamku ini mmg xde bakat la nk buat macam gini. huhu.

    nub: abis la ko da kene tag. kih3. pasni nak tgok pulak nub punya komik. haha

  6. walaweh...de best der..
    xde idea nak wat story ni..
    duh...

  7. heheh.. along just manipulate komik tu jer.. tapi dalam versi along.. hm..

    gudlak! sempat sgt nak cari idea sblom 6 hb ni.. =)

  8. memang superb lah along edit nih..menarik betul hehehe..

  9. Waaaaa... hebat2... caya lah... mantap...

  10. wah bro!!!!!! terbaik lah,,,ai laik dis so mac...koh koh koh
    gud tu yu tuu...('',)

    p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
    1. New Entry "('',)saya MENAM moto!!!('',)"
    2. New Entry "^_^ciTE masa HARI WILAYAH 2011^_^"

  11. Winnie :

    heheh.. tenkiu..=)

  12. Wan Zulqhairi :

    entry ko lagi best kot.. along suke stail ko.. =)

  13. Wan Zulqhairi :

    entry ko lagi best kot.. along suke stail ko.. =)

  14. tipu ah..takde stail langsung weh entri aku.. hahaha.. lukis cincai2 je guna flash. serius aku tak reti bab-bab kartun nih...

  15. alah.. kontes entry ni bukan mesti kene ade katon kan..

    bro Eqbalzack pon tak cakap entry mcamane die nak.. janji kreatif..

    Que punye entry tu semmat dah tu.. idea tersendiri.. along suke2.. =)

  16. zaMir says:

    smart2!! boleh menang nih!!!...=P

  17. adoi along...lawak betul! :D

  18. zamir : amin..tak menang pon takpe.. janji korg suke.. =D

  19. Sunah : heheheh.. tenkiu2.. =)

  20. niniem says:

    memang semmart!!

  21. DeQdEq says:

    along....ni kali pertama deqdeq dtg blog along...

    bestnya baca kartun along ni...lukis sendiri ke?

    pandai along melukis kartun...good luck ye utk contest sedut ni...sedut jgn x sedut

  22. niniem : tenkiu.. =)

    Deqdeq : bukan along lukis.. along edit je.. hu..

  23. DeQdEq says:

    yeke...tp apa2 pun tetap best juga kartun tu...great job

  24. Azren. says:

    style ;)

  25. eqbalzack says:

    SALAM..
    esok Selasa, 15-2-2011, boleh singgah tengok keputusan GA di blog saya..tQ

  26. Deqdeq : =)

    Azren : heheh.. =P

    Bro Eqbalzack : menanti dgan penuh debaran.. heheh.. =p

  27. tahniah..salah seorang pemenang..

    Jom skodeng :HeartBeat.my Memang Masyukk

  28. Jaa says:

    heheh..lawak ler bro...pa2 pun tahniah sb menang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...