teteman

Contest oleh Yuyu Zulaikha : I Love Myself & My Blog


Aip aip korang!.. heheh.. akhernya kontes yang ditunggu-tunggu kini berlangsung!..
heheh.. kalini takde metafora-metafora macam 
dalam entry kontes "Eqbalzack GA Sedut Kasi Habis" tuh..

ini betul2 punye kontes tengah jalan nih.. dan penganjurnya tak lain adalah 
Cik Yuyu yang telah mengetag Along dalam belog beliau yg difolow ramai tuh..


hm..mungkin sebab terlalu byk hadiah lalu die pon buat 
2 kategori kontes..

a)I love Myself
b)I love Myblog

korg alau nak tau lagi detail, meh klik kat sini..

*kontes tajuk kontes yang along cadangkan ternyata kensel..nguuu...
 tp mmg ngarot pon idea tuh.. har3..

Setelah menimbang tara segala aspek2 penyertaan 
kontes yang cambest macam makan aiskrim depan guru besar skolah rendah.. 
Along pon memutuskan untuk join kontes kategori

a) I love Myself
*letak gambar lg senang dr mngarang cerite..=P

hehe.. dan. ni lah gambar penyu berdiri diatas jambatan Putrajaya 
di tengah2 malam dibulan puasa..
sambil buat pose depan kamera..
penyu kacak tersebut telah mnyampaikan pantun bersempena 
Hari raya yang bakal tiba
(mase tuh baru balik jamuan buka puasa+tarawih kat UPM)



memandangkan pantun penyu tersebut dalam dialek/loghat Negeri Sembilan..
meh sini along tolong transletkan dalam bahasa yang mudah korang faham..

Duduk termenung rindukan rumah,
Sibuk memanjang tak tentu masa,
Tak kira senang ataupon susah,
Meriahnya raya sama merasa.

Waktu berpuasa jangan nak makan,
Batal puasa sia-sia sahaja nanti,
Salah silap harap diampunkan,
Sempena raya di Aidilfitri.

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Batin.

heheh..jap.. tertinggal satu syarat.. 
sebab kenapa along sayang diri along nih..

Sebab satu
tanpa diri ini..siapalah diri ini.. =)

Sebab dua
Ade member cakap gambar kat atas tu ade iras2 Tomok..
ish..dorg salah pandang ke ape tatau lah.. ngaa..

Sebab tiga(utama)
ini merupakan satu nikmat paling besar Allah kurniakan..
insyaAllah.. akan kujaga sebaik-baiknya.. amin..

ok..terlebih sudah selesai sudah entry penyertaan kontes nih..
tinggal nak tag member ntuk join plak heheh..

3 org bertuah tersebut adalah..

Keli, Qaseh, Bro_Monday


okeh.dah setel dah kot.. tinggal nak klik publish jer.. 
hehehe..



20 Response to Contest oleh Yuyu Zulaikha : I Love Myself & My Blog

  1. setelah sekian lama..akhirnya kite baru berjumpa dalam dunia maya..haha

  2. gud luck ye along! ^_^

  3. r-5 says:

    wah2 mentang ekau owang nogori! haha ekau engtat den pon tak bolekoba nogori. haha. stylo la sjak nogori tu! haha.gud luck untu contest-ontest u bro!. :)

  4. ehehehehe.. buleh tahan gak ekau bokoba noie somilan ek.. kih3..

  5. aku sangat terharu..
    blog aku mnjadi medan pertemuan korang...

    romantis nye...
    (btl ke ayat ni)

  6. pehhhhhh~

    boleh menang ni along usop sontoriann ^^


    thanks for joining yee!

    ggod luck!

  7. go ! good luck ! :)

  8. uwaaa....tomok!!! nk sign...pelisss

  9. r-5 says:

    hahaha tapi den tak loie sepokat ekau! den cumo baru nak bertatihi-tatih ajo~ kih3.

  10. Line putih itam : heheh thnx bro.. seb bek ko post gambar die.. =)

  11. yuyu : hoh?.. siyes?.. yeay!.. simpan2 satu adiah ntuk along cepat!. =p

  12. puteri ain : tenkiu2.. =)

  13. amira nadia : heheh.. amek la gambar tu buat sidebar..=p

  14. r-5 : polan-polan kayoh.. heheh..

  15. tomok!!! eh, along : cantek menarik!!! TAHNIAH coz yu dah tag ai untuk sama2 join ini kontez!!! nanti ai buat ok..koh koh koh

    p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
    1. New Entry "SEGMEN SENYUM X NAMPAK GIGI"

  16. ye! tomok..eh along disini.. hahahah..

    samat join gak.. =)

  17. ceq tak xbertuah ke ? kekeek :P

  18. smoga berjaya!!..hehe

  19. salam along ('',) ai dah send link ni kat miss yuyu!!! ai dah join jugak...gud lak tu yu tuu ok...
    koh koh koh

    New Entry "KONTEZ miss yuyu : I LOVE MYSELF & MY BLOG^^"

  20. tomato : bertuah cemane tuh?.. heheh..

    man yusof : thnx =)

    Bro Monday : gudlak gak!.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...