teteman

Ujang9897 mati aib dibunuh oleh Zaki?


kebengkekan si Zaki sang anon pendengki Ujang membuak2 lalu bertekad unuk mengambil tindakan drastik membunuh ujang pada saat beliau sedang syok layan stok barang baeekk beliau sensorang sebelum beliau melayari bahtera berumah tangga tak lama lagi. 

dalam keadaan yang amat mengaibkan, si Zaki telah menembak mati si Ujang bawah siket daripada jantung, atas siket daripada pusat berbulu beliau, oleh kerana itu, nyawa si ujang tahan agak lama sebelum menghembuskan nafas yang terakhir sebelum mayatnya ditemui pihak polis.

setibanya Detektif Yusoff Haslann Ass, beliau yang sangat meminati Lisa Surihani terus merujuk kepada Lans Koperal Syed Nyah Kaw Dari Sini berkenaan kes bunuh yang mengganggu beliau menonton Adamaya buat ke seratus namploh kalinya pada hari tersebut.. potong stim btol kate beliau..


hmmm.... apakah yang mereka tamui?.. hanya mereka yang tahu.. =.=

mora of the story : 
kita tak tahu ajal maut kita bila..Allah boleh timpakan kita dengan macam-macam cara untuk temui mati.
 cukupkah bekalan kita kat dunia ni nak bawa ke akhirat? sempurna kah kita sebagai hambaNya?

renung2kan.. 


**nama watak diambil tanpa izin tuan empunya diri. lantak la korang. hahahah =p
agak2 tacing ngan entry ni bgtau la yek. sory kalau gurau terlebih.. =.=


komik ni bukan along yg lukis.. cedok kat gugel jer.. =p


20 Response to Ujang9897 mati aib dibunuh oleh Zaki?

  1. haha....
    blh pulak buat misteri mcmni ek...

  2. erk..ahaha~ macam2 idea!

  3. cik ubi says:

    lawak gak..siot je..mesti ade blue lam recycle bin ni..

    haha

  4. deeya says:

    miahahaha ! rase nak bakor je ini orang lah .. tapi apsal kejap sangat ? ta puas amek feel lagi nak layan mende dalam recyle bin tu .. kah3 !!

  5. HAHAHAHA. jalan cite ringkas sangat . x sukaa! kih3. da la watak aku ade satu je.. malas ah camni! XD

  6. along usop : terbaik lah komik ni, x jemu ai baca 14 kali wei...koh koh koh dalam gelak² tu, elok kita sama² hayati moral of the story ni...tengkiu geng coz ingat kan kita semua...('',)

    p/s : watak² cite ni masih blom komen...koh koh koh

  7. baru soram yam komen!!! SyedGraphiX !!! koh koh koh ai laik dis....

  8. uish..along..siap ade animasi2 berkaler2 pulak tu :) kartunis ke ape ni hee

  9. Miss Ran says:

    along y kretip

    haha

    ujang mati..sedih yana t

  10. [sengeh]

  11. jack says:

    haha..hebat la...walaupun lawak..tapi ada mesej..

  12. CikBulat says:

    hahhaa.. along, cepatlah sambung ceghita.. dorang temui apa? hahaahha. lawak tgok muka pjahat. hahaha

  13. kita bako je..haha

  14. aliarosli says:

    hahahahha,pendek sangat, tak puas

  15. aliarosli says:

    agak-agak ade sambungan tak?

  16. aliarosli says:

    gedik nak post komen banyak-banyak,

  17. aliarosli says:

    hahhahhahhah,jangan marah :)

  18. panjang lagi lagi syok lah abang Usop

  19. hahaha..sempat ag tuh wat entry~

  20. lawok tol // eekekkeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...