teteman

rambut baru macam mat rempit


pangjangnye rambut lepas lebih sebulan tak bergunting..dek takut tobek punye pasal.. 
riso nak blakon nanti susah nak ejas la konon.. ish3.. tah pape punye alasan da.. =p
akhirnye along mengambil keputusan gi jugak kedai gunting kat seksyen 15 bangi tuh.. 

name kedai die "Kedai Gunting Abang Macho". Fuhyo!! name dah gempak!! oyehh!!
ni kalau aku jadi tak macho lepas gunting rambut kat sini kang memang along bako je kedai tuh.. heheheh..
tapi takpe.. sebab along dah tengok rambut member along gunting kat sane.. kemas.. so, kompiden sket.. heheh..

so, dengan payung yang terlipat.. meredah ujan.. dari dalam kereta.. along pon masuk kedai gunting tuh.. kaklong tunggu kat dalam kete.. saba yep.. heheh..

eh kejap.. aku nak gunting cemane ek?.. aaa!!.. masalah!!.. masalah!!!.. aku taktau nak cakap kat tukang gunting tuh nak gunting cemane!! aaaaa!!!!..masalah aku tiap2 kali kat kedai gunting.. tatau nak mintak cemane..pastu bile rambut buruk down sebab org tu salah gunting... =p

okeh..sorang pakcik tuh dah siap..kene rm10..huu... tunggu lagi.. ade brader nih gaye macam baye aku... die cakap kat brader tuh.. "tepi nipis, atas n blakang layer" okeh! dapat idea! heheh.. tunggu lagik.. debor kian terase.. 

tapi rilek.. meset mak jap..

along : "mak, gunting rambut jap.. heheh" tiber je..heheh.. salam takde intro takde...=.=
mak  : "g melaka tak? tengok laptop" ala mak nih.. org nak bagitau nih.. anak manje die bakal bertambah ensem.. die buleh tukar topik lak..=.=
along : "pegi la! sok along balik.." nak ikot jenjalan kat melake..heheh.. haruslah balik! :D
mak  : " cuti sampai bile? " 
along : " ahad ni along balik la sini.. mak nak cari laptop ape?.. senang nak cek dulu.. nak bandingkan.. "
mak  : "ala.. kat sane jelah tengok.. nih.. duit aritu ade lagi tak?.. kalau ade.. belikan remote tv.. abah kau jahanamkan.."  O.o  aaaaa..... jahanam... agagaga... mesti kene lempar nih.. hahahkk..yela.. remot tu memang dah nazak pon minggu lepas..tu remote ke2.. sblom ni rosak taau sebab pe..mungkin tu yang mencetus amarah dalam jiwa kelelakian abahku..hohoh.. abah kalau dah tensen.. larik le jejaoh.. =p
along : "nanti along ushar la kat pasar kot2 ade " dulu2 macam penah nampak kat pasar.. tapi tak ingat lak harge die.. hm..

tup2 sampai giliran.. fuh...sgale mesej yg masuk terpaksa diabaikan.. konsentret keraskan kepala.. takut nanti tobek sane sini kang.. naya.. =p dulu penah kene skali.. bersin ke hape.. tak ingat.. fuh.. tobek atas sideburn blah kanan.. nguu.. =.=.. rase nak nanges je... tapi pasrah jela..hukk...

kembali ke ruang masa semalam.. hahah.. gunting punya gunting.. berbekalkan arahan yang lebih kurang same ngan brader tadi.. "nipis tepi, layer atas n blakang".. bro barber tuh pon mulekan guntingan.. heheh.. dan hasilnye..


ade gaye rempit ke?... hmm...

ish.. takkan la.. oke pe rambut ni??..

hish.. lantak la..

posing gaya SyedGraphiX sat.. kaklong suke gambar ni.. :p
erkk... larikkk!!!!! =p


okeh... dah la korang.. along tau korang nak muntah jemaah tengok along kan.. sile2.. baldi along tak sediakan.. hahah.. k la.. nak kemas2 balik rumah satgi ni.. =)

*nk review aliarosli.. tapi kne pospone lagik la gayenye.. sori.. heheh..=p


31 Response to rambut baru macam mat rempit

  1. bapak comey..ahahah.

  2. buat muka camtu.. ada la gaya mat repit.. cube senyum... kan comei gitu..

  3. yang last tu ade gaye aku laa.comeyy! WAHAHAHAA

  4. nelly says:

    smart2 ..

  5. aliarosli says:

    yang last tue comel

    hahhahahaahaha

    nak gi melaka bile??

    pc fair ea?? kat mitc ea??

    nak join bolehhhhhhhhhhhh???

    hahhahahhaha,dah dekat pon

  6. comelnye along.....ahahahahahaha

  7. muhamad hanif :

    ahahah.. =p

  8. HAHA ...oke what.memang muka mat rempit hati bertaman..

  9. Haha..semart kot rmbut cm2. Ada gaye2 bdk c0mei yg bru b'jinak2 dlm dunia kerempitan..haha

  10. forever love :

    ahahah.. baekk.. =)

  11. syed :

    hahah..ko memang suke gambar camtu kan..=p

  12. nelly :

    kredit to abg macho the barber.. =p

  13. alia :

    pegi esok.. tapi taksure bile.. pagi la kot.. =)

    nak jumpe kat sane roger2 la.. =)

  14. katek :

    er.. baek.. =p

  15. Alia Justea :

    eheheh.. adnan sempit..
    dalam hati ade taman.. wee.. =p

  16. mat rempit jambu ni!!hoho

  17. Rozuan Ismail:

    ahahah.. harus!.. =p

  18. KyêrulL says:

    HENSEMnyaaaa awakkk

  19. kyerull :

    hahahahaha... hensem yang sementare je nih.. =)

  20. Naddia says:

    gile ensem la along! phewwittt!

  21. Naddia :

    hah mule latu.. repot kat goku kang ha.. =p

  22. nasib gamba last tu ade.! haha. baru nak cakap tak ensem. hahak! :D

  23. orait la gak stye baru nih..hahaha~

  24. padie :

    yela.. hat tu je ensem.. =p

  25. piouspdosh :

    ahahah.. tenkiu.. =)

  26. HAHHAA ok je :) nice !! happy weekend !

  27. jambunyerrrrr... takde gaye rempit pon.. hehehe.. lariiiiiikkkkkkkk.....;p

  28. aiman rashidd :

    happy weekend =)

  29. okey, rambut baru... hensem..tapi sat gi bila panjang dia akan serabut.. sebab tumbuh tak rata.. hahahahahha

  30. strawberrycincau :

    ahahah. =p

  31. nice blog, tak macam blog saye,., saye da follow awak, kalau boleh, kalau la,, follow saye balik ea, thanks!! http://buatduitorangmalaysia.blogspot.com

    -bukan pasal duit!

    kawan2 lain sokong saye yea,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...