teteman

Kalau Along adalah Scha @ Nisha.. versi malam ...


ahah.. tadi join segmen abg Ben.. dan telah di approve lalu dimasukkan kpada kumpulan 4..
heheh.. along suke nombor 4.. sebab tarikh lahir along 4 haribulan..=P..

okeh..ahli kumpulan along dalam segmen review nih adalah Scha dengan Nisha..







so.. nak review Scha dulu lah..

hmm... kalau along adalah Scha.. hmm.. 1st along nak tukar background header kepada warna putih..
atau, buat header yang lagi licin.. sebab header yang sekarang ni transparent.. tapi stil nampak gigi-gigi editing yang tak kemas kat tepi header tuh... 

hmm..then bawah header tu ade ruangan post link blog kan?.. tapi background die dengan tulisan die tak sesuai.. nak baca pon susah.. samada tukar backgroung(lagi) atau edit blog list tuh.. along tak terer bab teknikal nih.. =p

tapi susunan template along dah puas hati dah.. cantik pon cantik.. kemas.. cuma ade gangguan mase along bukak.. ade kotak terputus.. taktaula kat lappy lain oke ke tak.. hm.. nanti cube refer pada otai2 template ye.. =)

tentang entry.. along rase.. sume dah oke kot.. orait jer.. dah ade keselesaan sendiri menulis kan?.. =)
hmm..keep it up!..





dan skarang giliran Nisha pulak.. =)


okeh..kalau along ni Nisha..hm... sentuh tentang header gak.. hmm.. bile edit gambar.. seboleh2nye along elakkan stretch gambar tu.. taknak nampak gambar tu jadi penyek.. tak cantik... better letak hiasan kat tepi gambar tu atau buat caption kat kiri atau kanan supaya header tu cukup panjang.. =)

tentang widget pulak.. btul kate scha.. banyak widget yang tak perlu.. kalau nak ramai pengunjung.. ringankan blog, dan salah satu care paling senang adalah kurangkan widget dan element2 yang tak perlu.. :)

lagu background tu... along buang jer.. kalau along la.. sebab pengunjung bukak blog bukan sebab nak dengar lagu.. diorang nak bace entry.. kalau nak letak lagu jugak.. cuba gunakan widget yang tak pasang lagu tros.. means.. tekan button play baru pasang.. hm..  along pon tak pernah jumpe.. tapi ikhtiar la kalau nak.. =)

dalam penulisan pulak.. along akan elakkan tulisan terlalu jarak dan terlalu jauh..
kalau boleh, kumpulkan baris2 dalam perenggan-perenggan kecil dan pisahkan setiap perenggan dengan satu baris kosong.. so, pembaca senang nak baca tulisan kita.. tak sesat dalam artikel.. =p

shoutbox ade 2.. kalau along, along letak rapat je setempat.. senang along sendiri nak cek 2 2 skali gus.. hmm..lain2.. boleh kemaskan lagi.. k! slamat berblog!! =)


13 Response to Kalau Along adalah Scha @ Nisha.. versi malam ...

  1. aliarosli says:

    menyempat lagi update memalam

    tidurlah long

    hehehhhehehhe,fb takde

    henpon pon takde

    budak baek

    hahhahahhahhahah

  2. aliarosli says:

    <----jangan percaye yang pasal henpon tue, tipu jeeeeeeeeeeeee

  3. ahahah.. takde fb ke?.. lor.. =p

    hahah.. kalau slisih sok tegur2 la ye..

    along tak beze kot dari gambar baru nih.. =p

    *tgh buat review alia.. tapi buat autopublish jela ye.. nanti check.. =)

  4. NiSha says:

    hi along..
    Tq for comment..
    ok akan di perkemas supaya blogger senang nak dtg melawat..

  5. orait nisha!.. =)

  6. hehe.. mekaseh yaa.. skang gak scha buat header baru.. thanks ^^

  7. deeya says:

    rajin betol along nie join segmen abg ben .. pandai plak nak mereviev belog . tp an belog along pun tetap besh jugak :)

  8. JIJI YU says:

    ahahha..ni pes taim aku tersesat kesini..geli2 je rasenye..apepon ko mmg kiut..ahaha

  9. rajennye kemain review belog...tlg review belog sy sket..heheh

    along,kita sme la along jugak

  10. Scha Aryana :

    tak pyah buat baru pon.. edit kasi kemas yg lame je.. =)

  11. deeya :

    kalau boring2 takde entry along join jer.. =p

    em.. still nak baiki banyak bende nih.. =)

  12. JIJI YU :

    geli2?.. har3..
    aku pon geli2 gak.. =p

    thnx singgah.. =)

  13. Epal Hirata :

    ahah?.. em.. nanti yer..

    along kumpul dalam segmen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...