teteman

Seloka bila ady mau kawin




seloka ini dibuat ikhlas 
atas cadangan Ben Ashaari
harap tuan badan tak rase panas
naya pulak along nak padam entri

along ada gossip terhangat
antara blogger gadis jejaka
siapa nak tau meh la sini kite pakat
baca segala isi seloka


punye lah along seronok tak ingat
bile dapat lesen nak stori
pasal blogger berdua yang hangat
ber ehem-ehem kesana kemari


kalau si Ujang yang gatai melucah
dah ade cik Yana tunang disisi
tak lame lagi dorang nak kawin dah
skandel baru ni pulak datang nak isi


mulanya along sendiri tak tahu
dapat info pon dari Nur Amalina
mule la alert pasal diorang lepas tu
kot-kot boleh jumpa tanda-tanda cinta


terasa manis pulak rasanya
melihat mereka beramah mesra
kita yang kat tepi tumpang gembira
menyakat mereka bila bersama


puas sudah kita meneka
adakah serius atau main-main
andai sungguh jodoh mereka
diharap sampai ke jinjang pelamin


ada Soleh dan juga Sunah
pada nama mereka berdua
padan sungguh rasanya sudah
harap berkekalan sampai ke tua


kalau sungguh jadi hendaknya
janganlah segan menjemput kami
kami nak rasa nasi minyaknya
nak meriahkan majlis? serahkan pada kami!!

itulah saje pantun dicipta
buat mengisi ruang seloka
andai tersalah tersasul kata
mohon maaf menutup seloka



*along dah mintak permission kat Ady.. die kate dorang on.. bace kat sini

37 Response to Seloka bila ady mau kawin

  1. hahahahahaha.....

    jangan lupa jemput!!!

    sunah & soleh..

    selamat berbahagia.....hehehee

    amin

  2. Wah, baru ni... Sunah & Soleh...
    Tuan yang buat seloka ni bila pulak mau kawen...??? #opss

  3. AdyBudika says:

    err..adoiyaa.....ahahahahah...coeml gler seloka ini :P

  4. Tuan Blog ni belum sunat... takleh kawen hahahahahaha

  5. APE??along nak sunat?? fondan takbley sunat la~~lalalala~~

    amboi along~~sodap2 hang jodohkan orang ye!..along ngan kak long nak campak pi mana??hehehehe..comel je ;)

    untuk soleh dan sunah..auu!!..nanti nak rasa nasi minyak okeyh!!!..nyum2!!

  6. ezaty says:

    eh, zaty ter-lost contact la pasal sunah & soleh? hmm, apa2 pun tahniah semua. along pula bila lagi?

  7. nak tanye jugak lah. tuan blog bile nak kawen.? haha. =p

    comey pantun!

  8. perghh terbaek la al0ng...=)hahahaha~

  9. penulis kata tak letak nama sendiri dalam pantun ke? hahhaha

  10. cik pulau says:

    kisah menarik ujang dan yana...
    sunah dan soleh turut terkena..
    si along ni memang pandai mengena...
    siapakah gadis yang menawan hatinya..

    lalalala~ ^^,

  11. awat comey ngat ni tomok? thanks, susah-susah aje...:D

  12. katek : jom aminkan reramai!! =)

  13. Hanim : em.. lambat lagi tuh... blaja tak abes lagi.. baru je abes pmr taon lepas.. lalalala =p

  14. Ady : ahem2.. comel ke?.. hik3. blasing3.. =p

  15. Pika : woit2!! aku dah sunat la!! hahaha.. tapi lom buleh kawen sebab mude remaje lagi nih..

    ang tu bile nak kawen??.. ke dah kawen??...

    er.. =p

  16. Norah ponpon : lalalala.. bako le.. bako... tak tebako pon.. lalalala =p

  17. ezaty : tahniah kat dorang yeay! amin..

    soalan tu... em.. teetttt.. =p

  18. Padie : bile?.. teetttt jugak.. lalala...

    pantun comey?.. eheheh.. cam along kan3?? =p

  19. Miss Ran says:

    sweet..comel je..ehem2 memasing da doakn

  20. Amalina : hahah.. tenkiu2... tu jer mampu.. =p

  21. Ujang9897 says:

    kretif jugak kau ni ek..hehe

  22. XiX : harini die seloka gune name lain.. dah letak sesiap lam tu.. so.. die dok tepi je.. =p

  23. cik pulau :

    memang niat untuk mengena
    Sunah dan Soleh pada awalnya
    cuma teringat Ujang dan Yana
    selitkan mereka iklan semata

    heheheh.. =p

  24. Sunah : hahahkk.. saje isi mase lapang.. =p

  25. Miss Ran : aminkan beramai-ramai.. yeayy! =)

  26. Ujang : hahah.. bukan kentut je yg aku taw.. lalala.. =p

  27. hahah..amin.... tuu..buat kat katek lak .. dia keje asik gelakkan orang jer..

  28. hahahaha...sweeettttt!;)

  29. abg Ben : hahah.. nak cari tajuk gak nih... =p

  30. Cik TiNieY : tenkiu =)

  31. ... says:

    as salam..
    wah! kretifnya~
    sendaloka =)

  32. hahahaha! XD
    nnti jemput laa p makan kduriii

  33. hehe suwiit gila seloka nie. eh betoi ka nie? waaah baguih baguih :) aminnnn

  34. ... :

    terima kasih.. =)

  35. SyedGraphix :

    tak jemput pon aku carik.. hahaha

  36. Ifti Monsta :

    aminn.. =)

  37. aliarosli says:

    ek? 8mac? ok, tak kenal lagi along time nie

    hahhahhahha, best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...