teteman

SEGMEN KHAS BLOGGER : LELAKI vs PEREMPUAN


Masih lagi dengan segmen Ben Ashaari, tapi dalam mood teguran buat blogger gegadis puleks.. heheh..
sebelum korang bace.. along nak pesan.. jawapan along cumalah pendapat along.. kalau ada siapa2 tersinggung harap dimaafkan.. sama2 kita tingkatkan mutu blogging kita okey! =)


Soalan ini dijawab oleh blogger LELAKI
  1. Dalam memberi pendapat dalam entri , apakah blogger perempuan benar benar ikhlas ?
    • er.. dorang ikhlas ke tak tu along tak tau.. selagi kena dengan entry, kena dengan gaya.. tak salah nak terima kan?.. tak kira lah perempuan atau lelaki..
  2. Apakah anda suka melihat blog blog perempuan yang penuh dengan gambar ?
    • kalau kena dengan gaya oke la kot?..apa yang along nampak, ramai blogger2 perempuan yang baru masih mencari2 identiti dan gaya penulisan biasanya akan meletakkan gambar2 sendiri kat dalam entry, sidebar.. sikit2 along tak kisah pon.. oke je.. tapi kalau penuh.. sampai isi tulisan pon tak ada nilai tak ada tarikan.. baik bukak album potobaket ke.. album imejcak ke.. tayah buat blog dah.. =.=”
    • pada along.. golongan2 yang meletakkan gambar di setiap pelusuk blog tanpa tujuan @ motif yang  adalah merupakan aktiviti berkempen kepada dunia..dan antara tajuk kempen tu adalah :
    • “aku nak jadi model” “aku chantek tak hengat” ”akulah pompuan paling chantek”
  3. Pada pendapat anda , kenapa perempuan berblog ? Secara umum ..
    • meramaikan teman :
      ramai sungguh member blogger along dapat dalam baru2 nih.. sangat lah supporting diorang nih, sudi menerima kehadiran along blogger hingusan ni kan..ramai.. tak kire laki ke perempuan, sama je.. sayang korang!!
    • nak dibuat diari berkongsi dengan orang ramai :
    • perempuan kan suka mengadu, buat meluah perasaan pada yang sudi mendengar.. untung-untung dapatlah meringankan
    • mencari popularity :
      sebab tu  ditempek segala gambar, manalah tau kalau2 ada agensi model tertarik nak jadikan model kan..
  4. Blogger perempuan mempertaruhkan wajahnya untuk mendapatkan ramai follower.. Benarkah ?
    • tak semua, tapi along tak nafikan! oh.. memang along tak kisah kalau sekali sekala diletakkan gambar dalam entry.. yang along kisah kalau SETIAP entry MESTI nak letak gambar TAK cukup sekeping.. =.=”
  5. Blog perempuan yang anda rasa patut POPULAR !
    • ramai je.. taknak sebut.. Sunah Mohamad Qaseh Dalia Puteri Katek.. diorang antara blogger yang punya isi dalam entry diorang..ada stail tersendiri.. penuh makna bukan syok sendiri je sepanjang masa..
      dan sorang blogger yang tengah naik dan along rase die ni akan setanding dengan Yuyu Zulaikha nanti adalah Amira Nddia @ Angah.. cuma kena pelbagaikan isi je lagi..hm…
  6. Jika anda blogger perempuan , apakah yang akan anda elakkan dari bercerita dalam blog ..
    • entahla.. same je kot dengan isi blog along skarang ni?.. hm…. taktau2.. =p

24 Response to SEGMEN KHAS BLOGGER : LELAKI vs PEREMPUAN

  1. Miss Ran says:

    hek nme name i tak de..majuk=P

    banyak gambar lagi dorg ske kot

  2. along:

    Amira Nddia @ Angah ni sape ek..?tak jmp plk link dia...=)

  3. hmmm...sy ni bab isi...bnyk citer peristiwa sy je...luahan hati pun ye. nk cr topik pe tu & isi blog, sy br nk start. yela tgh sibuk dgn tesis so taip ringkas2 je.

    sy pun slalu tgk blogger girls rmi yg ltk gmbr sdiri. yela dorg cntk & ade kamera. sy xde kamera. tu je kelebihan sy XD msg2 punyer cara along...

    sy x bpe suke ltk gmbr sdiri. baik ltk gmbr len mcm storyboard peristiwa. pape tpulang pd bloggers sdiri.

    tu pndpt sy la. huhuhu...maaf kalo ade yg tsinggung

  4. tak boleh blahh kempen "aku nak jadi model"

    hohohoho

  5. Miss Rann :

    ahahah.. ramai sgt letak nanti jenuh dan letak.. =p

    kalau dorg dah suka.. kita tak berhak nak paksa.. =)

  6. Nour Akmal :

    maaf, tadi drafting guna windows live.. pastu copypaste je sini..
    along dah betulkan dah =)

  7. Nurdiyanah :

    pelan2 cari identiti sendiri =)

    kite tegur untuk sama2 maju.. kalau ada yg silap dari along pon.. along mintak maaf byk2. =(

  8. sicomot-comel:

    hahah.. =p

  9. patutkah blog akak jadi popular?

    huhuhu...

  10. nub says:

    kita bila nak jadi model. kahkah

  11. Fuuyooh says:

    salam kenal.. dtg dr blog abg ben.. segmen panas!! hehe

  12. r-5 says:

    haha along yang tayang-tayang tu kita cuci ata lah kan? hahahahaha

  13. kak Sunah :

    perlu ke?.. em.. mungkin tak kot.. =p
    tapi layak sangat2 dah along rase..
    =)

  14. singgah dari blog abg ben

  15. NiSha says:

    tttteeeeettt..

    singgah santai... dr blog abg ben..
    cool sesangat ~ngee
    http://heandsheloves.blogspot.com/
    >NiSha<

  16. aida4eva says:

    aku chantek tak hengat. haha. klaka plak rase :p

    http://aida4eva.blogspot.com

  17. Rozuan Ismail :

    thnx singgah.. akan dibalas =)

  18. NiSha :

    ttett! hehehe
    cool?..xlah.. biase2 je..=p

  19. aida4eva :

    die chantek.. layakla.. =p

  20. nasib gua jarang tayang gamba senirik. kalau tak kompem kene kutuk ngan blogger-tengah-naik nie an. =p haha

  21. der.. gua tak heran la kalau nak tempek skali dua..

    yang gua mual bile konsentrasi gambar diri sendiri terlalu menebal dalam blog sampai terlintas di benak fikiran ni...

    "eh.. ni album gambar ke blog ni??"

    maka niat blogwalking kubejatkan pada tab berkenaan.. lalala =p

  22. tika says:

    huhu...nice sharing..

  23. mas.saari says:

    singgah dari segmen BA
    salam perkenalan

    masing2 ada hak beri pendapat
    jom baca pendapat saya jugak

    pendapat yg menarik!

  24. aizamia3 says:

    bila kita share jawapan2 dari segmen abg ben tu banyak sebenarnya kita boleh perbaiki dalam blog kita, taknak ubah terpulang kan... tapi tak syokler kalau ada yang mudah touching skit bila disentuh ditegur, baik tak payah berblog kan... hehehe... terlebih sudah..

    singgah terjah dari blog abg ben...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...