teteman

ICAF UKM 2011 : The Black Cat (theater)


Isnin lepas, Citra KPZ dah antar wakil untuk acara teater berbahasa Inggeris..
hm.. ni kali pertama aku perform teater bahasa Inggeris..
serius.. cabaran die sangat berbeza.. intonasi kemelayuan yang aku biasa guna tak sesuai untuk dialog dan monolog teater Inggeris.. so, banyak perkara baru aku kene buat.. tambahan pulak.. skrip yg kitorang bawak kali ni adalah adaptasi
Decon(teater yang tiada dialog antara watak, semua bermonolog).. dan kemudiannya dialihbahasakan oleh mantan ahli kitorang yang kini kat kolej lain..


okeh.. poster ni along buat last minit.. ade gaye poster nur kasih tak?? =p


dan keputusan telah dikeluarkan pada Rabu lepas.. 
dukacita dimaklumkan, pasukan kami tak menang ape-ape pon..

hmm.. takpe.. adat pertandingan.. ade menang kalah.. 
ade suara menyatakan.. juri tak suka decon sebab tak bersifat teater.. hm.. 
mungkin silap pada kami tak peka bab ni.. ape pon.. 
pengalaman yang kitorang dapat memang takkan lupa... dem.. 
rindu kat produksi Terra Rossa


4 Response to ICAF UKM 2011 : The Black Cat (theater)

  1. Naddia says:

    2la...tak ajak angah..kn tak menang pape!

  2. alah.. nak ajak cemane.. nanti kene kame hame ha ngan goku kang.. naye je... =p

  3. DEcon tu ape cop?

  4. em.. decon (tak sure ejaan)

    teater yang tak melibatkan interaksi antara karekter..

    dialog antara karekter tiada..

    semua nya monolog.. macam puisidra sket.. hmm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...