teteman

Khutbah Jumaat : pengenalan


Assalamualaikum,


menemui teman-teman penulis sekalian,


Majoriti kita maklum mengenai fenomena baru wordless wednesday, spontaneous thursday, dan mungkin ada banyak lagi hari-hari khusus untuk genre atau jenis entry yang dibuat oleh setiap blogger. Sempena hari Jumaat, penghulu segala hari, along rasa, ada baiknya kita berkongsi sesuatu artikel yang dapat muhasabah diri kita dan rakan-rakan sambil berdakwah.


Jadi, wujudnya page ini adalah adalah untuk mengajak teman-teman blogger lelaki sekalian untuk sama-sama berkongsi entry ringkas tentang khutbah jumaat di masjid masing-masing.
Sambil-sambil kita berkongsi apa yang kita dengar, insyaAllah ilmu yang dikongsikan itu akan dapat memberi kebaikan kepada para pembaca blog kita kan.


Bagi blogger wanita atau blogger yang terlepas khutbah Jumaat, bolehlah berkongsi sebarang artikel berunsur dakwah, nasihat dan teguran. Yela, kan ramai blogger yang gemar berkongsi artikel-artikel berunsur dawah, teguran, nasihat, hadis dan sunah Rasulullah s.a.w.. Semoga ruangan ini jadi ruang rujukan teman-teman. Apa yang diharapkan, pada setiap hari Jumaat, akan ada link artikel yang berunsur dakwah dikongsikan di wall page ini


Tidak kira bagaimana post yang dibuat, dalam bentuk apa pun, dalam gaya bahasa bagaimana sekalipun, kami sentiasa alu-alukan sebarang hasil perkongsian daripada penulis sekalian.  


Semoga kita dapat sama-sama berkongsi ilmu antara kita.
"Sampaikanlah PesanKu Biarpun Satu Ayat..."

12 Response to Khutbah Jumaat : pengenalan

  1. wahhh bagos jugak ni :D

  2. :)


    *risau along pulak yang tak terbuat entry petang nanti ;p

  3. oh terharu...

  4. OnlyZul says:

    yeaa.. nice..
    haritu nak buat tpi takde geng..hahah

  5. wahhh janggut tu jangan lupa bubuh minyak...minyak wangi pun pakai gi sejid nanti :)

  6. Line Putih hitam :
    terharu??????



    OnlyZul :
    ade blogger yang dah lama buat entry mcamni pon ;)



    Zulfikar :
    yeaaaaa.... pakai molek2 ye kawan2.. ;)

  7. along usop : bagus entry ni, sama² lah kita belajar walau sehingga ke negeri china sekalipun...ilmu x kan habis...('',)

  8. yeap btol! ;)

  9. wah!meriah dunia blog camni

  10. nice~~ kami menunggu entri para jejaki jejaki sekalian~

  11. Heziqa : hahah.. insyaAllah :)



    kak Sunah : khutbah hari ni berat sikit, tentang ummah kini dan dahulu... tapi insyaALlah.. along try buat..


    tapi entry tazkirah/daripada pihak wanita waniti pon nak jugak tengok.. :)

  12. cik pulau says:

    betol...
    macam2 hari ada kan..
    kalau khutbah jumaat pun okey gak..^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...