teteman

Jom Jualbeli pantun - Gejala Sosial


ini sticky post!! entry baru ade kat bawah


Salam semua.. along ade stok baru pantun nak jual ni. harap-harap ada yang sudi nak beli.
em.. tapi kalau ada yang nak beli pantun ibu, boleh rujuk sini. cuma kali ni along nak sentuh isu berat sikit. oke.. pendekkan intro, terus ke isi.. 



pantun 1)


malam minggu riuh rendah
dengan pelbagai pusat hiburan
negara kita majukah sudah
kalau gejala sosial berterusan?


pantun 2)


bagaikan sampah janin dibuang
tiadakah belas oleh pelaku
salah dielak telunjuk bersimpang
mengapa tak cegah sejak dahulu?


pantun3)


kitab diberi ditolak ketepi
konon tak padan keadaan semasa

adakah tuhan kurang mengerti?
sedangkan dunia Dia yang cipta



hah.. ade sape2 sudi membeli??..


ikut sukati korang la nak beli semua ke satu2 ke.. janji balas.. :)
*nak bat entry ke nak letak kat komen ke ikut sukati korang la.. hahah.. 
*kalau nak buat entry skali, letak je header along skali.. meriah sket.. =p


**antara yang sudi membeli : 
Pinky
Zulkarnaen

11 Response to Jom Jualbeli pantun - Gejala Sosial

  1. Maya says:

    http://akuchumeyll.blogspot.com/2011/05/bermoon-moon-pinky-tidak-mengupdate.html

    dah jawab dah ! hee~ baca tau !

  2. khai says:

    mcm best..hehe ^^

  3. alkisah69 says:

    wow terer benar~kome berpantun
    hehehe

  4. nak balas pantun tu... tapi tak reti la... -_-

  5. http://pendambamawar.blogspot.com/2011/05/jom-jual-beli-pantun-gejala-sosial.html
    pendamba try..follow blog along gak

  6. tq pada yang sudi join.. :)

  7. wooo..jarang lelaki pandai pantun2 ni..haha tahniah..

    jom baca entry saya ditipu pendekar berkuda..
    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/06/entry-panas-hati-pendekar-berkuda.html

  8. nelly says:

    pndainya berpantun ~

  9. lenloy says:

    Jemput jalan-jalan ke blog saya..

    http://lenloy-closet.blogspot.com/


    Juga diiklankan di..

    mudah.my/lenloy-closet


    Terima kasih.. Salam kenal :)

  10. IMANSHAH says:

    KALAU TUAN PERGI KE BALI
    SINGGAH SEBENTAR DI PULAU JAWA
    GEJALA SOSIAL BANYAK SEKALI
    LANTARAN IMAN HILANG DIJIWA

  11. along usop : ai tertarik rasa nak beli pantun yam no.2 tu ha...koh koh koh


    sudah sedap apa saje pun diyakini,
    pantang disentuh mula lah nak bertindak,
    kempen media massa dah ada sana sini,
    bagaimana nak cegah?tengok TV pun tidak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...