teteman

top 5 Peserta terbaik Segmen Hentam Pantun dah cukup!


okeh.. dekat sebulan lepas along ade bukak satu segmen "Jom Hentam Along Dengan Pantun
dan alhamdulillah, ramai member2 yang sangat cambest telah mengejoinkan diri dengan menghantar 
pantun-pantun diorang yang best-best belaka... heheh.. seronok weh bace pantun diorang..


so, sebelum along membizikan diri, along nak publish dulu la lima seloka/pantun yang along paling puas hati la..
yang paling seronok dibaca, yang paling selesa untuk dideklamasikan, yang paling kena dengan tema.. ha.. antaranya kat bawah ni lah...


meh along listkan sikit..

Suka duka dikongsi bersama,
Dengan followers yang ikut setia,
Terasa mereka amat lah berharga,
Membuat aku bersemangat sentiasa.

Dunia blogging sangat la luas,
Bermacam ragam aku temui,
Janji beringat jaga batas,
Pandai-pandai jaga diri.

penuh kat  sini


Awan dilangit cantik sekali,
Berangan-angan ingin nak terbang,
Kalaulah silap jangan diulangi,
Berfikir dahulu sebelum mengarang.


Panjang sungguh pantun cek abang,
Aku dah cakap tak nak join segmen ni,
Kalau ayat dah mula nak gebang,
Bila dah mula pantun susah aku nak berhenti.

penuh kat sini


berteka teki kesukaan hati
berpantun, seloka baru diceburi
syok woo pesta pantun di SB
buat penyeri di hati ini...

penuh kat sini


last nak cakap bukan lastly
tak sanggup nak sebut semua warga SB
jangan ada yang berkecil hati
aii sayang u ollszz ketat2 nieh........

hamba ingin mengundur diri
salam kenal ukhwah sejati'
moga persahabatan yang terjalin ini
berkekalan ke akhirnya sehingga abadi =)


penuh kat sini


terkadang rumput bertanya angin
entah bila mahunya hujan
dulu-dulu pernah teringain
akhirnya Along dah buat segmen


penuh kat sini

tertutup sudah sebuah segmen
berpantun seloka sesama blogger
malas berentry letaklah komen
pantun je pon.. senang jer..  :D

terima kasih daun keladi
segmen yang lain join lah lagi
mana yang tidak tersenarai di sini
mana tahu menang lepas ni? :)

layann... :D
*pssttt.. sory pada yang tak terpilih... along nak pilih ramai lagi... tapi takut tak terbuat je seloka untuk ramai2 nanti.. em...
**hari ibu nanti along nak buat segmen puisi/seloka buat ibu.. korang ready ye.. :) 

11 Response to top 5 Peserta terbaik Segmen Hentam Pantun dah cukup!

  1. r-5 says:

    wah best gila semua hebat2 belaka. haha

  2. hebat betul..
    tahniah krna memeriahkan para blogger..

  3. along, silap link yg myungdae la no 2 tu.. ^_^

  4. aliarosli says:

    hahhahhahaha, dah agak dah

    tahnaiahhhhhhhhhhhhh

    sume best-best

  5. nurkaloi says:

    bgus betui sape yg pndai berpntun and berpusisi nie ^__^

  6. hahahaha...terima tuan tanah..menjadi rupenye jampi fyd;)

  7. MerLe says:

    tahniah pd yg terpilih.. =)

  8. yad'z says:

    ahahaha.. mekasehh.. tapi kannn.. asal pilih yang part tuh?? adehhh.. ahahaha

  9. Myung Dae says:

    YEYYYY!! Hamba terpilih.
    TERHARU * sambil kesat mata* haha.
    Thanks yeee (^_^).

  10. Fyqa says:

    haha. thniah buat terpilih :)

  11. Azmie says:

    uiks sedey nyer x terpilih...
    sebab aku x join.. huhu~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...