teteman

ADA BLOGGER NAK KAWEN LARI KE SIAM!


Petang tadi ada perjumpaan singkat antara blogger kat putrajaya, dan along secara tak langsung terlibat dalam perjumpaan tu. hm.. tau2 ade segmen santai Vlog bersama Ben Ashaari dibuat kat Taman Seri Empangan.
Along nak cerite panjang2, nanti korang bosan.. so, sape nak tau pasal perjumpaan tu pergi la bace kat >>sini<<.


Perkara utama yang along nak sampaikan adalah kes yang merujuk tajuk kat atas tu. Siapa tak terkejut??
kawen lari?? kat Siam pulak tu?? antara blogger??.. pergghh panaassss.... ni lah die kisah yang terjadi mase kitorang menunggu blogger2 lain membuat rakaman vlog bersama krew-krew 1tube.my.. 


Cerita die gini.. along tengah sembang2 dengan si Mas Joko ni, sebab die dok kalot tanye along teknik2 nak kekalkan awet muda macam along ni.. yela.. along kan.. still sweet sebentin.. mude remaje sentiase.. hahah.. so, along pon mule la cerita.. tengah along syiok bagi petua nak kekal muda ni.. tiba-tiba mamat ni senyap.. ish!.. sudah...
apehal lak mamat nih?... kene rasuk ke hape?? risau pulak aku... tadi die yang dok beriye mintak teknik2 awet muda kat aku.. skarang senyap pulak... esyhhh....


Along dengan serba salah pi la tanye kat die... oit Mas Joko!.. apekeheynye ngko dok tenung muke jambu aku ni lelame??? kang si Yana Nenaske mule ragu keinginan ko kang.. melepas.. haa... 


**psstt... haa.. ni along nak story.. diorang berdue ni.. tengah panas lagi ber"ehem2"... 
padahal baru jumpe mase gath kat alamanda kelmarin.. 


cehh..melalut ke kisah lama pulak..kang cerite tak sampai, korang dah tekan pangkah kat atas tu.. okeh sambung cerite..bile die dengar je along cakap macam tu.. terus si Mas ni sedar.. lalu berlakulah dialog pendek seperti yang berikut :

**untuk menggambarkan betapa terkejutnye along mase tu, 
ni lah die, gambar yang sempat di snap oleh cik bayu mase tu.. 

Mas Jokoaku ingat, aku nak kawen lari la kat siam..


Along : ... erkkk... aaaa.... aku salah dengar ke ni??? weyh!! ko migau ke hape Mas???? eyt Yana!! korang ni btol ke tidak ni??? ceciter?? ceciter??.....


Mas JokoBukan ape long, malas la nak cari duet setup pelamin buat kenduri karaoke bagai.. kitorang plan nak kawen lari je senang..tak payah pelamin.. tak payah sewa kemah buat kenduri bagai.. haa.. kan jimat tu... hmm... 


**********************************tammat**********************************

maka dengan itu..tamatlah cerita dongeng pendek daripada alongkakiklentong... lalalala... 



28 Response to ADA BLOGGER NAK KAWEN LARI KE SIAM!

  1. along dgn selendang 15hengget...kakaka

  2. kaki klentong betullah mamat ni..adoii..siap ternganga lagi mulut bila dgr mas nak kahwin ye..haha

  3. ieara kan :

    rm 12 la!.. DAPAT DISKAUN DUE HENGGET.. =P

    Azizah alwi :

    lalalalala.. mimik muke kene dramatis sket.. hm...

  4. Macam nak menyegmenkan jer gambar ni...he he he

  5. muka memang kelentong habis.serius je cakap.mas dengan si yana tu memang ada apa-apa ke.

  6. Pembawa Wacana :

    hahah.. sile2.. =p






    Rozuan Ismail :

    hmm.. itu kite kene tanye diorang.. hmm..

  7. aliarosli says:

    hhahahhahah, alongkakikelentong

    cet, ye ye je bace

    grrrrrrrr, nak kene along nie

  8. mula konpius

  9. ai pulak beriya mendengar sambil melopong mulot nganga...nampak sangat menipunye...kite bakor...koh koh koh

  10. haha..geli

  11. hahaha awet muda ya..

  12. aliarosli:

    hahahaha... =p




    katek :

    apesal kompius lak??? hmm..




    bro monday :

    bao jela.. bako.. hahahah



    Inche vampire :

    geletek la kalau nak geli... hahaha





    whitelover ;

    musti!.. =p

  13. MerLe says:

    hehe.. wat susupen je.. tp keinginan gtu kna dikawal dari awal.. bahaya klu jdi betul

  14. Yana Nana says:

    along nak kene ni.. tunggu la kau nanti.. hahahahhaha..

  15. sejuk jugak putrajaya sampai pakai mafela lagi.. =='

    aduh..boleh pulak mcm tu..kawen kat siam la pulak...hahahahaha..tp mmg jimat pon..

  16. adesss...kuat berdongeng la along ni..

  17. saspen je baca td.. hehe

  18. adeh laa -,-"

  19. macam2 perasaaan muncul bila baca entry ni. whatever it is, thumbs up laah sbb dpt bikin semua org tertawa :) hv fun then.

  20. yad'z says:

    ahahhaa.... shhheeennnggaaallllll...

  21. haha..ape ingat senang ke kawen lari ni..penat oo...

  22. nub says:

    boleh2, tadak hal

  23. peep says:

    Kcik2 da pandai... grrrrr..

  24. memang banyak je story ko kan?

  25. jaa64 says:

    waahahaah..larikk ke siam!

  26. r-5 says:

    hahaha, aduss nak kawen siam lak? ko mmgkaki kelengtong along. haha. macam aku tak kenal api ko ni ikhlas n jjur orangya~ :D

  27. gelak guling2 baca entry ni..hahhhaa!!~

  28. Along ado bakat ler jadik penulis sekerip.... peh peh..piu piu piu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...