teteman

penyokong Liverpool yang melampau


masih ingat perlawanan persahabatan antara Harimau Muda Malaysia menentang pasukan Arsenal baru-baru ni?
Perlawanan persahabatan yang akan dihadapi oleh pasukan Harimau Muda Malaysia selepas ini adalah menentang pasukan Liverpool. Tetapi, belum pun perlawanan berlangsung, para peminat pasukan Liverpool dah membanjiri stadium untuk memberi sokongan dan sorakan kepada pasukan tersebut pada sesi latihan mereka.

Kuat semangat mereka, namun apa yang melampau dilakukan adalah tindakan yang diambil oleh segolongan mereka yang tidak segan silu memalukan orang lain. Semua ini dapat dilihat dalam video di bawah.







Dalam kelompok penyokong pasukan Liverpool, terdapat seorang pemuda yang memakai jersi MU turut serta bersama-sama mereka untuk menonton sesi latihan tersebut.
Tapi apa yang memalukannya adalah, apabila muncul nya golongan yang bersorak mengajak penyokong lain memerli pemuda tersebut dan memaksa dia menanggalkan jersi MU yang sedang dipakainya. 

Memalukan. Perlukah memalukan orang lain sampai begitu sekali? 
Ini kah semangak penyokong yang kita nak banggakan?

kau lantang dalam kelompok
memekik mekik mengutuk yang lain
sampai kau lupa kau nampak bongok
bila dirakan dilihat yang lain

aib orang suka kau hebah
baju dipakai kau suruh tanggalkan
malu dirinya tidak kau endah
asal kau puas menyalak sakan


14 Response to penyokong Liverpool yang melampau

  1. kesiannnn :'(

  2. kesian kawan tu..tp dia rela xpakai baju daripada pakai jc liverfool..

  3. dh tgok dah video ni . kesian oo lelaki tu . tapi dia pun satu gak ,g pakai jersey man u kat fans liverpool wat pe .

  4. Hans says:

    kesiannya
    kejam la diorang nih

  5. merah mate die weh..

    kalau aku pon boleh tertekan.. =.=

  6. komen aku satu je...

    mamat jersey MU tu skema.hehehehe...

    sedih gila tengok muka dia.. wakkakaka

  7. ish ,. ap la ,. cube letak kan diri kite kat tempat die ,. ak yang akan rase ,. pikir la cikit ,. pasal baju pun nak kepoh ka ? =='

    moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

    http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/saturday.html

  8. Nice entry!!!
    Kami sudah follow blog anda. Follow kami balik eh. :)

  9. penyokong yg langsung tak profesional. malam ni harap2 ramai yg pakai baju kuning dgn biru daripada yg pakai baju merah.

  10. lain kali dengar citer full dulu sebelum buat andaian. mamat ini memang well deserved untuk semua itu.

  11. well deserved?

    die sorang bro,
    yang lain tu ramai..

    ape je provokasi yang die buat samapai deserve kene macamtu skali?

    ce citer.. nak gak tau

  12. Hang Leo says:

    kimax sial...asal kena macam tu..fanatik sangat..nanti dah mati,ambik bendera liverpoll la kasi buat kain kapan..

  13. saiazuan says:

    aku hanya mampu HAHAHA.. slah tmpat mamat tu dtg.. ;p

  14. mane la adap orng mesia nie???hurm......cian dia tu.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...