teteman

Teater Komedi Dialek Alahai Menantu


Kelab Teater Rimba kembali beraksi
pada 31 Mei ini, di Panggung Seni, UKM
jam 8.30 malam

#AlahaiMenantu merupakan sebuah persembahan Komedi Dialek yang menggunakan dialek Negeri Sembilan, Melaka, Kelantan, Perak, Pulau Pinang, Jawa dan Minang.



Sinopsis

Pak Usop dan Mak Bibah tinggal sendirian semenjak anak bujang mereka melanjutkan pengajian di London. Setelah sekian lama menyepi, tiba-tiba anak mereka Judin mengutuskan surat dari London menyatakan hasrat untuk pulang ke kampung. Namun, Judin menyatakan dia tidak pulang sendirian. Isteri yang baru dikahwini ketika di London akan ikut bersama. Bagaimanakah mereka menerima hakikat ini? Apakah menantu mereka itu mampu menyesuaikan diri dengan kehidupan di kampung? Bagaimana pula reaksi orang kampung dengan berita ini? Sama-sama kita saksikan!

Arahan: Nuex Rosli dan Yusuf Rosli


Senarai Pelakon:

Pak Usop - Yusuf Rosli
Mak Bibah - Cagalli Psychedelic
Judin - Saiful Islam
Mary - Jessica Azure

PakLang Amer - Nohman Isa
Mak Kiah - Ain Syakirah
Normah - Siti Norain Zanowi

Dolah - Pangeran Lautan
Budin - Put Marley
Sudin - Syahmi Elias
Peah - Balqish Manap
Bella - Are-sooy Ziziey Hyowai

Penampilan Istimewa
Tok Kadi - MohdDiani Kancil (Bung)


untuk maklumat lanjut, boleh hubungi

wahab
0127935618
faqiha
0145165024



3 Response to Teater Komedi Dialek Alahai Menantu

  1. wah, bung blakon jugak

  2. aizamia3 says:

    psstt: kalau buat lagi.. nak gak pergi.. tengok dak Yana cite kat blog dia, macam best arr.. ;)

  3. hahah..

    wan : yeap, skali dengan pak ayob!!

    aizamia: tu lah, puas tunggu entry, dah up tak roger pon.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...